روزنامه نصف جهان

قاپیدن فرصت تبلیغاتی زاکانی توسط شورای شهر اصفهان

کد خبر: ۳۰۰۷۷بازدید: ۳۴۶
قاپیدن فرصت تبلیغاتی زاکانی توسط شورای شهر اصفهان

عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران خبر داد در جلسه ای که رییس‌جمهور هفته گذشته با شهرداران در وزارت کشور داشته است، توصیه کرده طرح شهرداری تهران در سایر شهرها اجرایی و عملیاتی شود.

رضا امینی: زمزمه اجرای طرح «تورم صفر» در اصفهان پس از آغاز اجرای این طرح از سوی شهرداری تهران جدی‌تر شده است. این طرح با هدف تثبیت قیمت کالاهای اساسی و کاهش فشار معیشتی خانوارها در پایتخت آغاز شده و قرار است قیمت ۱۲ قلم کالای پرمصرف برای مدت شش ماه در شبکه عرضه شهرداری تهران ثابت بماند. 

به گزارش نصف جهان در مرحله نخست، کالاهایی از جمله برنج، گوشت منجمد، روغن، سویا، خرما، شکر، ماکارونی و حبوبات در سبد «تورم صفر» قرار گرفته‌اند. بر اساس اعلام شهرداری تهران، در مراحل بعدی اقلامی مانند مرغ، پنیر و رب نیز به این سبد اضافه خواهند شد. هدف اصلی این طرح، کنترل هزینه خرید کالاهای ضروری، کاهش هزینه خانوار و استفاده از ظرفیت‌های مدیریت شهری برای حذف واسطه‌ها و عرضه مستقیم کالا عنوان شده است.


طرح «تورم صفر» در اصفهان اجرا می‌شود؟

در حالی که بحث توسعه طرح «تورم صفر» از تهران به سایر شهرها مطرح شده، محمد نورصالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان، از بررسی امکان اجرای طرح تثبیت قیمت کالاهای اساسی در اصفهان خبر داده است. نورصالحی با اشاره به طرحی که در تهران آغاز شده، اعلام کرده است که در صورت فراهم شدن سازوکارهای لازم و حمایت دستگاه‌های حاکمیتی، امکان اجرای این طرح در اصفهان نیز وجود دارد. به گفته او، اجرای چنین برنامه‌ای می‌تواند با هدف کاهش فشار معیشتی بر مردم اصفهان دنبال شود. رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان همچنین تأکید کرده که مدیریت شهری اصفهان از اصل طرح حمایت می‌کند و در مجموعه شهرداری و شورا نیز کارگروهی برای بررسی راهکارهای کاهش فشار اقتصادی و معیشتی شهروندان تشکیل شده است. از سوی دیگر، سخنگوی شهرداری تهران اعلام کرده که دولت برای بررسی امکان توسعه این طرح به سایر شهرهای کشور، یک کمیته هفت‌نفره تشکیل داده است. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، هدف این کمیته بررسی سازوکار اجرای طرح در سایر شهرها با همکاری دستگاه‌های مرتبط و مدیریت شهری است.


تثبیت قیمت کالاهای اساسی چگونه انجام می‌شود؟

هسته اصلی طرح «تورم صفر»، ثابت نگه داشتن قیمت کالاهای منتخب برای یک دوره شش‌ماهه است. شهرداری تهران اعلام کرده که این کالاها از طریق شبکه میادین میوه و تره‌بار، فروشگاه‌های شهروند و بسترهای غیرحضوری عرضه می‌شوند. در کنار تثبیت قیمت، کاهش واسطه‌ها، خرید قراردادی و عرضه مستقیم کالا از تولیدکننده به مصرف‌کننده نیز از جمله مسیرهایی است که برای کاهش هزینه تمام‌شده کالاها در نظر گرفته شده است. همچنین در تهران، کاهش سود بازرگانی برخی کالاها در فروشگاه‌های شهروند نیز به عنوان یکی دیگر از بخش‌های طرح معیشتی شهرداری دنبال می‌شود. نورصالحی درباره امکان اجرای طرح تثبیت قیمت‌ها در فروشگاه‌های منتخب اصفهان نیز گفته است که در صورت استفاده از ظرفیت دستگاه‌های حاکمیتی و فراهم شدن سازوکار مناسب برای تأمین کالا، عملیاتی شدن این طرح در اصفهان امکان‌پذیر خواهد بود. به این ترتیب، هنوز اجرای قطعی طرح تورم صفر در اصفهان اعلام نشده و تحقق آن به فراهم شدن زیرساخت‌های تأمین کالا، هماهنگی دستگاه‌های مختلف و حمایت حاکمیتی وابسته است. با این حال، تشکیل کارگروه در مدیریت شهری اصفهان نشان می‌دهد موضوع کاهش هزینه خانوار و تثبیت قیمت کالاهای اساسی در این شهر نیز در حال بررسی است.

نشانی خبر: https://nesfejahan.net/news/30077